Telo je odraz duše: Potisnute emocije se pretvaraju u teška oboljenja!

Telo je odraz duše: Potisnute emocije se pretvaraju u teška oboljenja!

TELO JE ODRAZ DUŠE: Potisnute emocije se vremenom pretvaraju u ova teška oboljenja!

TELO JE ODRAZ DUŠE: Potisnute emocije se vremenom pretvaraju u ova teška oboljenja!
To što se u nama gomila vremenom se pretvori u bolest koja je u stanju da nas ubije

Od davnina se govori koliko su emocije i bolesti povezane. Emocije svojom specifičnom vibracijom utiču na određene organe, pa tako bes izaziva bolesti jetre i očiju, dok tuga izaziva bolesti pluća, piše Luftika.rs

Baš iz ovih razloga ni jednu emociju ne treba “gurati pod tepih” i zanemarivati.

Svako od nas ima dane kada je tužniji, srećniji, zabrinutiji. I to je normalno i zdravo. Svaku emociju treba iskusiti. Međutim, ukoliko neka emocija traje duže vremena ili je jakog intenziteta to može ozbiljno narušiti zdravlje određenih organa i otvoriti vrata bolesti.

Emocije su najpouzdaniji pokazatelj šta se zaista dešava u životu čoveka. Čim se pojavi neravnoteža u radu organa to je znak da se naše emocije počele da deluju na zdravlje, tačnije na organ sa kojim su povezane.

NE PROPUSTITE

Ovu promenu na telu ne smete da ignorišete: Jasan je znak da je holesterol visoko iznad granica normale!
Evo kako su emocije i organi povezani:

Radost – srce

Emocija radosti je povezana sa srcem. Mnogi će se zapitati kako je moguće da radost može naštetiti bilo kom organu, kada svi toliko streme da budu srećni. Odgovor leži u disbalansu koji može nastati od previše uzbuđenja ili iznenadnih dobrih vesti koje umeju biti šok za sistem.

Izvori stresa mogu biti i pozitivni i negativni. Na primer, gubitak posla predstavlja značajan izvor stresa, ali isto tako stres može prouzrokovati unapređenje na poslu, sklapanje braka ili rođenje deteta iako su sve to srećni događaji.

Bes – jetra

Kao što smo naveli, preteran ili neispoljen bes utiče na jetru. Budući da po svojoj prirodi bes uzrokuje kretanje qi ja (energije) naviše, on može dovesti do crvenog lica i očiju, znojenja glave, povišenog pritiska, svraba na koži.

Disbalans jetre može dovesti i do pojave bola ispod rebarnog luka, potrebe za više vazduha i naročito je kod žena zastupljen simptom „knedle u grlu“.

Zlatni saveti doktora Amosova: Zdravlje traži jak karakter!
Tuga – pluća

Ako ste dugo vremena tužni i ako je taj osećaj jakog intenziteta može se dogoditi da postanete umorni, plačljivi, depresivni i da vam ponestaje daha. Tuga je povezana sa plućima i zato često kada smo tužni uzdišemo.

Strah – bubrezi

Emocija straha povezana je sa bubrezima. Ako je osoba dugo vremena zabrinuta, preopterećena i paralisana strahovima i neizvesnošću, to može značajno da utiče na bubrege.

Briga – slezina

Naša današnjica je takva da mahom svi brinemo zbog nekoga ili nečega. Ova emocija prazni energiju slezine, što može biti uzročnik digestivnih poremećaja i na kraju dovesti i do hroničnog umora.

Kako uspostaviti balans?

Stari Kinezi su verovali da zdravlje podrazumeva balans čovekovog fizičkog, emotivnog, energetskog i mentalnog tela. To znači da bismo bili zdravi, nije dovoljno da se samo zdravo hranimo, već moramo voditi računa i kako se ponašamo, kako dišemo, spavamo, kako mislimo!

Izvor: https://stil.kurir.rs/

Leave a Reply