Sve je u glavi! Neka si i najlepša, ali ako misliš da si debela: Džaba ti sve

Sve je u glavi! Neka si i najlepša, ali ako misliš da si debela: Džaba ti sve

Sve je u glavi! Možeš biti najlepša žena na svetu, ali ako misliš da si debela ili da imaš velik nos: Džaba ti sve!
U životu nije važno kako izgledaš – važno je da imaš samopouzdanje!

Samopouzdanje nadoknađuje sve: lepotu, talenat, obrazovanje, ali i šarm.

Na primer, ako si zgodna plavuša, imaš duge noge, guste trepavice, ali istovremeno, misliš da imaš velik nos i širok struk – onda si odmah sve uništila. Dobra garderoba ne može da prikrije nesavršenosti, ako ti nemaš dobar odnos sa sobom.

Recimo da imaš završena dva fakulteta, da si master, ali smatraš da moraš još da se obrazuješ jer ne znaš ono što moraš da znaš. Kad odeš na razgovor za posao, odmah ćeš da izvisiš. Primiće nekog ko ima samo srednju školu, ali veruje da je “popasao svu pamet sveta”.

Ako za svoju decu kuvaš najukusniju hranu, vodiš ih na izlete, planina, mora, čitaš im svako veče knjigu, razgovaraš sa njima na engleskom, ali iz nekog razloga misliš da si loša majka (na primer, svekrva ti je jednom rekla da si nikakva majka) i stalno te nagriza krivica – onda ti sve džaba! Tvoja deca osećaju tvoju nesreću i nesigurnost. Sve što radiš nije vredno. Da bi tvoja deca bila srećna, moraš ti biti srećna.

Voli sebe! Vežbaj, odmaraj se, opraštaj, slušaj muziku… Voli sebe, veruj u sebe da bi drugi verovali!

Autor: Psiholog Mihail Labkovski, prevod (Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/

U nastavku o kafi od žira:

Pravila “posebnu” jutarnju kafu – Izliječila štitnu žlijezdu, anemiju i bolove u kostima!

Da li ste znali da postoji napitak sa žirom sličan kafi, koji može da sredi vaše probleme sa štitnom žlijezdom? Pored toga, ovo ljekovito piće može da vam pomogne i da popravite krvnu sliku, a pozitivno utiče na cijelo tijelo!

Što je najbolje od svega, veoma se lako pravi, a ukus je toliko sličan omiljenom jutarnjem napitku, da ovo piće zovu žir-kafa.

Za početak, treba da napravite malu zalihu mljevenog žira i da svakog dana kuhate po jednu kašičicu. Anemičnim osobama preporučuje se da ovo rade dva puta dnevno i već nakon sedam dana osjetićete značajno poboljšanje kada je u pitanju štitna žlijezda.

Kako pripremiti žir

“Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samljeti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte kašičicu mljevenog žira, pa kuhajte desetak minuta. Procijedite napitak i spremni ste za prirodno liječenje štitne žlijezde.

U napitak možete da dodate malo šećera ili mlijeka, ali je najbolje piti ga bez dodataka”, recept je žene koja je pomoću ovog napitka uspjela značajno da popravi zdravlje, naročito stanje štitne žlijezde, anemiju i bolove u kostima od kojih je patila godinama.

Napitak od žira popravlja krvnu sliku, liječi anemiju (žir je odličan izvor gvožđa), ali i smanjuje bolove u kostima i zglobovima, naročito kod žena starijih od 40 godina.

Pomaže i kod menstrualnih tegoba, reguliše loše varenje, pomaže u liječenju unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida, stabilizuje krvni pritisak i smanjuje nivo holesterola i triglicerida.

Nauka je već dokazala da žir sadrži dosta aktivnih materija koje za sada nisu dovoljno iskorištene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije od njih su ogromne količine gvožđa, bakra, fosfora i kalijuma.

Leave a Reply