Prije pečenja uradite OVO i imacete SAVRŠENO SOČNO MESO

Prije pečenja uradite OVO i imacete SAVRŠENO SOČNO MESO

Prije pečenja uradite OVO, i nikada neće biti žilavo ili suvo! SAVRŠENO SOČNO MESO

Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima – nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.

No, postoji jednostavno rješenje koje će doprinijeti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahtjeva malo truda, ali vrijedi, posebno ako očekujete važne goste.

Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da prije termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vrijeme u marinadi.

Marinadu pripremite po želji, ima bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.

Potrebni sastojci:

*pola šolje maslinovog ulja

*pola šolje piva

*kašika meda

*kašika soli

*3 čena bijelog luka

Priprema:

Izgnječite bijeli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmješajte.

Meso isjecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje!

Prije pečenja uradite OVO, i nikada neće biti žilavo ili suvo! SAVRŠENO SOČNO MESO

Prijatno!

Ako jedete povrće sa ovog spiska, vaše telo dobija sve neophodne vitamine i minerale!

Bilo koji nutricionista će vam reći da povrće treba činiti osnovu zdrave ishrane.

Bogato je vitaminima, mineralima, vlaknima, a sve to je bitno za pravilno funkcionisanje ljudskog tela. Ali, nije svo povrće podjednako korisno, neko sadrži puno skroba i minimum korisnih materija.

U našem članku možete otkriti listu povrća koja će organizmu pružiti sve što mu treba.

Šargarepa

Ovo povrće je pravo skladište antioksidanata – beta-karotena, koji se u telu pretvara u vitamin A. Redovno konzumiranje šargarepe blagotvorno će uticati na zdravlje očiju, stanje kože, pomoći u usporavanju starenja i dati ravnomerni ten.

Brokoli

Brokoli je s pravom osvojio titulu superhrane: ovo povrće je neobično bogato vitaminima A, B6, C i K, kalijumom i vlaknima. Brokoli zbog svog sastava pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i gastrointestinalnih problema, poboljšava rad mozga i stanje kože. Osim toga, ima malo kalorija, što ga čini idealnim dijetalnim proizvodom.

Repa

Možda nije najpopularnije, ali ovo je vrlo zdrava vrsta povrća. Repa je neobično bogata kalcijumom, fosforom i kalijumom, koji su ne ophodni za pravilno funkcionisanje nervne aktivnosti i zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Špargle

Špargle su divne u svakom pogledu: ukusne su, zdrave i od njih možete napraviti na desetine različitih jela. Ovo povrće je skladište vitamina A, C, K, B vitamina i vlakana, a praktično ne sadrži kalorije.

Karfiol .. POGLEDAJTE VIŠE..

Izvor: https://lijekipriroda.com/

Leave a Reply