Prepun vitamina C, podstiče kolagen, uklanja tamne fleke

Prepun vitamina C, podstiče kolagen, uklanja tamne fleke

Prepun vitamina C, podstiče kolagen, uklanja tamne fleke: Napravite sami prirodni sapun od bundeve! (RECEPT)


Zimski period velik je neprijatelj vašoj koži ukoliko joj ne obezbedite adekvatnu zaštitu. Mnogi često pribegavaju profesionalnim i skupim preparatima kako bi održali njenu hidriranost i svežinu, zaboravljajući da se tajna adekvatne nege krije u jednostavnim stvarima kao što je prirodni sapun od bundeve.

Prijateljica ukusnih supa, jela i kolača može umnogome da vam pomogne i u nezi kože. Obiluje beta-karotenom, a sadrži i puno vitamina C. Osim toga bogata je i mnogim mineralima kao što su cink, gvožđe, magnezijum, kalijum, mangan i bakar koji podstiče proizvodnju kolagena i elastina koji podstiču stvaranje melanina (kožnog pigmenta)

Prirodni sapun od bundeve

Sastojci:

baza za sapun od šea putera
narandžasta boja za sapun
kalup za sapun u kojem god obliku želite
začin od bundeve
mera adekvatna za mikrotalasnu

Priprema:

Uzmite bazu za sapun koju ste prethodno pripremili i iseckajte je na sitne komade. Stavite ih u posudu i otopite u mikrotalasnoj oko trideset minuta. Kada smesa postane tečna i sasvim otopljena dodajte dve kašike začina od bundeve i nekoliko kapi narandžaste boje. Dobijenu smesu sipajte u izabrani kalup i ostavite da se ohladi, najviše sat vremena.Prepun vitamina C, podstiče kolagen, uklanja tamne fleke!!!

Izvor: https://stil.kurir.rs/

Leave a Reply