Zima će Vam biti bez kašlja! Izgnječite bananu i dodajte OVA 2 sastojka

Zima će Vam biti bez kašlja! Izgnječite bananu i dodajte OVA 2 sastojka

Zima će Vam biti bez kašlja! Izgnječite bananu i dodajte OVA 2 sastojka
PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Ukoliko vas muči hronični kašalj i bronhitis, onda isprobajte ovu mješavinu.

Zahvaljujući moćnim svojstvima meda i banane, riješit ćete se bolnog i upaljenog grla, kašlja, a čak i stomačnih problema.

Sastojci:

– 400 ml ključale vode
– 2 srednje banane sa crnim pjegama
– 2 kašičice meda

Priprema:

Prvo oljuštite banane i izgnječite ih viljuškom ili kašikom. Bilo bi dobro da to uradite drvenim escajgom, jer će zbog metalnog potamniti.

Potom banane stavite u lonac i dodajte im ključalu vodu. Ostavite da se natapa nekih pola sata.

Kada se smjesa ohladila, dodajte med. Važno je da njega dodate posljednjeg, jer će, ukoliko ga pomiješate sa ključalom vodom, izgubiti svoja ljekovita svojstva.

Primjena:

100 ml ovog napitka pijte četiri puta dnevno. Količina sastojaka iz recepta je dovoljna za jedan dan, a ujutro napravite novu turu.

Prve rezultate vidjet ćete već za pet dana.

Izvor:http://biljkakaolijek

U nastavku nešto o đumbiru

Kad ovo pročitate SOK OD ĐUMBIRA ćete piti svaki dan: Ali morate ga pripremiti na ovaj način
PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Đumbir je veoma zdrav i trebali biste koristiti čaj od njega zbog mnogih razloga:

Jača imuni sistem, jer posjeduje aktivne tvari: gingerdiol i gingerols koje imaju antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo.

Sastojci u đumbiru imaju antiupalna svojstva i štite nas od raznih oboljenja i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba đumbira će poboljšati moždane funkcije i pamćenje.

Potaći će cirkulaciju, boriti se protiv srčanih bolesti, smanjiti krvni pritisak i nivo holesterola u krvi. Samnjnit će rizik od srčanog udara.

Poboljšati će probavu i apsorpciju hranljivih materija. Spriječit će mučninu, zatvor, proljev, povraćanje i oštećenja probavnog trakta.

Đumbir je veoma značajan jer ubija ćelije raka, sprječava njihovo razvijanje i metastaziranje. Posebno dobro djeluje na rak prostate, gušterače. pluća , kože i jetre.

Zato bi bilo itekako dobro da koristite đumbir. Koristite ga i kao začin, a napravite i ovaj čaj za koji smo vam ostavili i recept.

Sastojci za sok od đumbira:

– 4 ili 6 kriški sirovog đumbira
– jedna šolja vode
– med

Priprema:

Stavite vodu u lonac i kuhajte, zatim dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte oko 15 minuta, a zatim naspite u šolju. Kada se ohladi dodajte med.

Ovaj čaj će značajno poboljšati vaše zdravlje, ojačati vas i izliječiti mnoge bolesti.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, ako želite podijelite ga i sa vašim prijateljima kako bi i oni znali za fantastične koristi đumbira.

Leave a Reply