Ovaj narodni napitak je moćniji od bilo kog leka! (RECEPT)

Ovaj narodni napitak je moćniji od bilo kog leka! (RECEPT)

Ovaj narodni napitak je moćniji od bilo kog leka! (RECEPT)

Bez zdrave jetre nema ni dobrog celokupnog zdravlja zato je posebno važno voditi računa o ovom organu

Jetra je veoma važan organ, jer ona utiče na zdravlje svih ostalih organa i generalno celog organizma.

Jetra filtrira krv, uklanjajući štetne toksine iz organizma. Istovremeno jetra učestvuje u varenju i proizvodnji određenih enzima, zato je neophodno voditi računa o njenom zdravlju.

Ona je univerzalni filter našeg tela. Ali ako se pravilno ne održava može da se “umori” od preteranog stresa izazvanog neuhranjenošću, zloupotrebom alkohola i drugih faktora.

Ako jetra ima oslabljenu aktivnost, ona ne može u potpunosti da ukloni toksična jedinjenja iz tela. Oni se zato nakupljaju u masnom tkivu i tako može doći i do prekomerne težine, uprkos zdravoj hrani i fizičkoj aktivnosti.

Jednako važan organ je i žučna kesa koja je, takođe, zaslužna za uklanjanje otpadnih materija iz tela, kao što su razorena crvena krvna zrnca i holesterol. Žučna kesa ima ulogu da pomaže u probavi i u apsorpciji masti.

Najmoćniji narodni napitak za bubrege: Za 2 nedelje otapa kamenje, izbacuje pesak i čisti telo od toksina! (RECEPT)
Održavanje zdravlje ova dva organa je jako važno, a to se najbolje radi određenim namirnicama, ali i napicima koji imaju moć da je prečiste i pomognu u izbacivanju nakupljenih toksina. Od davnina je poznat napitak od crne rotkve. Evo kako se priprema:

Rotkvu izrendajte, pomiješajte sa smeđim šećerom i medom i ostavite da stoji dok ne pusti sok. Pijte tokom dana, po 1 čašu pre obroka.

Ovaj napitak će podstaći izbacivanje nakupljenih toksina, a najčešće se koristi kod poremećaja rada žučne kese.

Zbog velikog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, masti, celuloze i mnogobrojnih minerala smatra se namirnicom koja zauzima visoko mesto u piramidi ishrane.

Osim soka od crne rotkve, dobro će doći i pospešiti rad jetre i ova dva napitka:

Čaj od semenki kima

Uzmite 1-5 g mlevenih semenki kima i ostavite da odstoje 10-15 minuta u šolji vruće vode. Pijte ovu količinu tokom dana 2-3 puta, uvek pre jela.

Čaj od lavande

2-3 g osušenih cvetova lavande prelijte šoljom proključale vode i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Pijte pola šolje 2 puta na dan.

Izvor: https://stil.kurir.rs/

Leave a Reply