Ova prehrana pomogla joj je da se spasi o teškog oboljenja. Njeno iskustvo!

Ova prehrana pomogla joj je da se spasi o teškog oboljenja. Njeno iskustvo!

Ova prehrana pomogla joj je da se spasi o teškog oboljenja. Njeno iskustvo!
PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Candice Marie Fox je bila zapanjena kad su joj ljekari rekli da zbog opakog oboljenja štitne žlijezde, koji se proširio i na druge organe, ima, po njihovim procjenama, još samo pet godina života.

Sada 31-godišnjakinja, odbila je kemoterapiju i umjesto nje svaki dan jela po tri ananasa dnevno. Također, jela je grejp, limun, papaju, jabuke, kiwi i banane. Osim toga, tokom liječenja, nije unosila proteine životinjskog porijekla.

U roku od samo šest mjeseci ta opaka bolest je skoro nestala, a zapanjeni ljekari su sada potvrdili da je sasvim izliječena.

– Oslobodila sam se te bolesti tako što sam ga izgladnjavala. Doznala sam da bromelain iz ananasa, kiwija i papaje uništava proteinski sloj oboljelih ćelija. Proteini iz životinjskih proizvoda hrane tu opaku bolest, a kada jedem velike obroke moja se energija usmjeri na probavljanje hrane, pa se tijelo ne može liječiti.

– Jela sam pomalo voća, što je izjedalo oboljele ćelije, tako da sam ga se riješila u roku od šest mjeseci. Više nemam tu bolest, jako sam zahvalna zbog toga.

Lijepa Candice je 2011. godine pronašla kvržicu iznad lijeve ključne kosti, a nalazi su pokazali onu najgoru bolest štitnjače. Uprkos terapijama proširila se na jetru i vrat, a oboljele ćelije pronađene su i na plućima. Ljekari su joj prognozirali najviše pet godina života.

Oni su joj rekli da dođe za šest mjeseci na komeoterapiju, ali Candice je odbila.

Ona je izgubila najbolju prijateljicu Jamie (31) i sestričnu Frankie (13) od raka, a za njihovu smrt krivi kemoterapiju koja je oslabila njihov organizam.

Britanka Candice, koja je tada živjela u Australiji, prisjeća se tog vremena:

– Imala sam pet godina ili šest mjeseci da se riješim ove bolesti. Odlučila sam pokazati im da to mogu sama. Počela sam jesti mnogo voća, ponekad sam bila sedam dana samo na voću.

Istraživala je tu bolest, pa se počela hraniti skoro isključivo voćem i povrćem.

Najviše je jela ananas zbog bromelaina, za koji tvrdi da ‘jede’ oboljele ćelije, a izbacila je teške obroke. Prestala je koristiti hemijske kozmetičke proizvode i sredstva za čišćenje, prestala je pušiti, ali je poduzela i korake da smanji stres u svom životu.

– Stres, hemikalije i životinjski proizvodi hrane tu opaku bolest, tako da sam ih se riješila.

Kada je nakon šest mjeseci otišla na kontrolu, nalazi su potvrdili da se skoro u potpunosti riješila bolesti

Onkolog Mark Simon, direktor Instituta za istraživanje prehrambene onkologije kaže:

– Prehrana igra važnu ulogu, zajedno s redovnom tjelovježbom, pozitivnom stavom, pa čak i duhovnosti. Voće poput ananasa sadrži bromelain za koji je poznato da ima dobar učinak protiv opakih bolesti.

Preuzeto sa:https://www.zdravljeipriroda.com/

Leave a Reply