Ova pasta je zvana “čudo” za čišćenje zagorjele masnoće sa sudova.

Ova pasta je zvana “čudo” za čišćenje zagorjele masnoće sa sudova.

Ova pasta je zvana “čudo” za čišćenje zagorjele masnoće sa sudova.

Zagorjela masnoća na sudovima je neizbježna pojava, i njeno otklanjanje, čak i uz pomoć skupih sredstava, nije uvijek lako.

Međutim, postoji jedan provjereni recept za ovakve slučajeve. Samo dva sastojka potrebno je za pripremu ove čudo-paste, piše uspesnazena.com!

Osim zagorjele masnoće na sudovima, njom možete čistiti apsolutno sve u vašoj kuhinji – šporet, rernu, šerpe, lonce od nerđajućeg čelika, čak i bijele ručke na šporetu.

Ova domaća pasta je apsolutno bezbijedna, i priprema se za samo nekoliko sekundi.

Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, zapravo je veoma jednostavno i dostupno, na dohvat ruke.

Pasta za čišćenje. Recept:

Za njenu pripremu biće potrebna soda bikarbona i 3%-ni hidrogen (prodaje se u svim apotekama).

U činiju stavite 1/4 čaše sode bikarbone i dodajete hidrogen. Miješajte. Dodajete toliko, da biste dobili homogenu smjesu – pastu. To je to. Veoma je jednostavno, ali dobili ste zaista moćno sredstvo u borbi protiv zagorjele masnoće i prljavštine.

Kako se koristi.

Ako želite oribati zagorjelu masnoću sa šerpe, tiganja ili tepsije – samo nanesite pastu na problematičnu površinu, i ostavite da odstoji 30-ak minuta. Nakon toga isperite koru koja se stvorila, a zajedno sa njom i zagorjelu masnoću. Nema više potrebe za struganjem!

Loncima i šerpama od nerđajućeg čelika, ova pasta vraća prvobitan sjaj. Nanesite pastu sunđerom i dobro očistite. Isperite. Lako!

Ovom pastom možete čistiti šporet, rernu, pa čak i bijele ručke na šporetu. Nanesite manju količinu paste na sunđer ili staru četkicu za zube, i istrljajte. I to je to!

Probajte očistiti sa njom pločice u kuhinji ili kupatilu, slavine, lavabo, vrata od tuš-kabine.

Bićete zadovoljni. Brzo, jednostavno i bezbijedno!

Savjet: u apoteci potražite veće pakovanje hidrogena (0,5 l. košta 150 din.), jeftinije je i uvijek će vam biti od koristi u domaćinstvu.

Izvor: https://lijekizprirode.com/recepti/

Leave a Reply