Nanesite je samo jednom i uklonite neugodne BRADAVICE

Nanesite je samo jednom i uklonite neugodne BRADAVICE

Nanesite je samo jednom i uklonite neugodne BRADAVICE

Bradavice su izrasline na tijelu koje nisu toliko opasne, ali predstavljaju estetski problem. Mnogi ih ne žele vidjeti na svom tijelu, a koriste razne metode kako bi ih uklonili sa tijela.

Često se može čuti kako govore da se ne smiju dirati, pa sami sebi postavimo pitanje da li su i koliko su zaista opasne? Bradavica ima više vrsta, a prije samog početka liječenja treba se ustanoviti koja je vrsta.

Bradavice mogu biti:

-virusne izrasline koje su posljedica HIV-a

-spadaju u grupu kožnih fibroma

Da sačuvate svoje zdravlje obavezno je da se virusne bradavice liječe, dok se kožni fibromu ne moraju liječiti jer se pojavljuju bilo kada, ali je problem što estetski nisu baš dobre za vidjeti.

Upravo zbog toga mnogi ih žele ukloniti sa svog tijela. Tražeći najbolji lijek za skidanje bradavica sa tijela izdvojila se jedna tinktura.

Sami je pravite a za to vam je potrebno:

-žuti sok rosopadsa

Koristi se već vijekovima unazada. Doktori bradavice uklanjaju tečnim azotom.

Izvor: infosavjetnik

U nastavku pročitajte nešto o kafi od žira:

Pravila “posebnu” jutarnju kafu – Izliječila štitnu žlijezdu, anemiju i bolove u kostima!

Da li ste znali da postoji napitak sa žirom sličan kafi, koji može da sredi vaše probleme sa štitnom žlijezdom? Pored toga, ovo ljekovito piće može da vam pomogne i da popravite krvnu sliku, a pozitivno utiče na cijelo tijelo!

Što je najbolje od svega, veoma se lako pravi, a ukus je toliko sličan omiljenom jutarnjem napitku, da ovo piće zovu žir-kafa.

Za početak, treba da napravite malu zalihu mljevenog žira i da svakog dana kuhate po jednu kašičicu. Anemičnim osobama preporučuje se da ovo rade dva puta dnevno i već nakon sedam dana osjetićete značajno poboljšanje kada je u pitanju štitna žlijezda.

Kako pripremiti žir

“Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samljeti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte kašičicu mljevenog žira, pa kuhajte desetak minuta. Procijedite napitak i spremni ste za prirodno liječenje štitne žlijezde.

U napitak možete da dodate malo šećera ili mlijeka, ali je najbolje piti ga bez dodataka”, recept je žene koja je pomoću ovog napitka uspjela značajno da popravi zdravlje, naročito stanje štitne žlijezde, anemiju i bolove u kostima od kojih je patila godinama.

Napitak od žira popravlja krvnu sliku, liječi anemiju (žir je odličan izvor gvožđa), ali i smanjuje bolove u kostima i zglobovima, naročito kod žena starijih od 40 godina.

Pomaže i kod menstrualnih tegoba, reguliše loše varenje, pomaže u liječenju unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida, stabilizuje krvni pritisak i smanjuje nivo holesterola i triglicerida.

Nauka je već dokazala da žir sadrži dosta aktivnih materija koje za sada nisu dovoljno iskorištene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije od njih su ogromne količine gvožđa, bakra, fosfora i kalijuma.

Leave a Reply