Imate začepljene arterije.Jedna čaša ovog napitka dnevno je spas!

Imate začepljene arterije.Jedna čaša ovog napitka dnevno je spas!

Imate začepljene arterije.Jedna čaša ovog napitka dnevno je spas!

Moći ćete jednostavno i zdravo očistiti arterije i kontrolisati vaš krvni pritisak, a potrebna su vam samo 4 sastojka!

Začepljene ili blokirane arterije mogu biti uzrokovane krvnim ugruškom ili plakom koji se formira i nagomilava kao rezultat visokog nivoa holesterola u krvi. Ova blokada izaziva ogroman pritisak u krvi jer se onda ne može slobodno kretati kroz tijelo kao što je potrebno, izazivajući time visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija.

Jednom kada su arterije blokirane, veoma je teško očistiti ih, a nažalost, visok krvni pritisak je problem koji muči mnoge ljude. Međutim – postoje prirodna rješenja za ove probleme, kao što je ovo koje ćemo vam pokazati!

Sok od limuna, jabukovo sirće, med i bijeli luk – sve što vam je potrebno za ovaj magični napitak! Moći ćete jednostavno i zdravo očistiti arterije i kontrolisati vaš krvni pritisak!

Zašto ovaj napitak provjereno radi?

Bijeli luk se pokazao kao prirodan način za čišćenje začepljenja u arterijama, kao i za smanjenje krvnog pritiska i nivoa lošeg holesterola. Takođe može da smanji nivo šećera u krvi, što pomaže u mršavljenju, jer kada je nivo šećera u normalnim granicama, lakše je kontrolisati apetit, što zauzvrat pomaže u mršavljenju.

Đumbir je povezan sa prevencijom bolesti srca zbog svoje sposobnosti da poveća protok krvi. Takođe ima sposobnosti za proizvodnju energije koje će vam pomoći da budete fizički aktivniji i tako izgubite koje kilo viška.

Limun se dokazao u istraživačkim studijama kao sredstvo koje reguliše rad srca, čime obnavlja njegovu pravilnu funkciju i pomaže krvi da se lakše kreće kroz tijelo.

Preuzeto sa:https://dominantni.com/

Leave a Reply